Tips voor het kijkgedrag tijdens je rijexamen

Tips voor het kijkgedrag bij het rijexamen

Veel leerlingen zakken op CBR rijexamen op het kijkgedrag. Waar let de examinator tijdens je rijexamen op? Er wordt door het CBR onderscheid gemaakt tussen breed en ver vooruit kijken, hoe je je spiegels gebruikt en hoe je kijkgedrag is in bepaalde verkeerssituaties. Het juiste kijkgedrag is heel belangrijk.

Ga niet overdreven kijken

Ga niet overdreven kijken om goed aan de CBR examinator te laten zien dat je goed kijkt. Vaak krijg je het advies om overdreven te laten zien dat je alles goed waarneemt, maar dit doe je tijdens de rijles ook niet, dus laat dat achterwegen en pas het juiste kijkgedrag toe zoals je het hebt geleerd.

Laat je blik steeds veranderen

Probeer altijd op alle bewegingen in het verkeer te kijken. Te veel op een punt gericht zijn moet je dus vermijden. Laat aan de examinator zien dat je alert bent en dat er niets aan je aandacht ontsnapt.

Ver vooruit kijken

Ver vooruit kijken is misschien wel de beste tip, veel leerlingen kijken veel te kort voor de leswagen. Het voordeel van ver vooruit kijken is dat je situaties veel sneller ziet en langer de tijd hebt om hier correct op te reageren. Hoe meer tijd je hebt, hoe makkelijker het voor je wordt om situaties goed in te schatten.

Vanaf morgen? Dat kan!
Plan je gratis proefrijles

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?

088-0042300 ma t/m vrij 09:00-17:00
088-0042300 ma t/m vrij 09:00-17:00
Via WhatsApp06 83 80 51 11Stuur een e-mailAntwoord in 2 uurVia FacebookAntwoord in 1 uur
AdresBoompjes 40
3011XB Rotterdam