Gratis herexamens uitgelegd

Wij betalen je herexamen(s) en jij de rijlessen

In het verleden zagen we dat leerlingen wel het herexamen konden betalen, maar geen geld meer over hadden voor de rijlessen. Als je bij Rijless na je rijopleiding zakt, dan betalen wij je herexamens. Jij betaalt alleen de rijlessen tussen de examens door. Dit zijn 4 dubbele rijlessen van 100 minuten. Op deze manier steek je het examengeld in je rijlessen en slaag je de volgende keer.

Waarom 4 blokuren?

Regelmaat houden met je rijlessen is belangrijk om de volgende keer wel te slagen. Tussen de examens door zit gemiddeld 4 weken en voor de regelmaat en het werken aan je fouten willen we dat je minimaal iedere week lest. Die 4 lessen van honderd minuten komen dus overeen met de 4 weken die er tussen de examens zit.

Door het Corona-virus en twee keer een lockdown is de gemiddelde wachttijd bij het CBR voor een herexamen opgelopen.

Ben ik verplicht om die lessen te nemen?

Je bent nergens toe verplicht, wil je bijvoorbeeld maar 1 blokuur, dus 2 rijlessen, voor het herexamen, dan kan dat natuurlijk ook. Je betaalt dan 2 rijlessen en je herexamen en dat kost 350,50.
Het herexamen is gratis als je 4 blokuren, is 8 rijlessen, betaalt voor 342,-. De gedachten achter de gratis herexamens is dat je het examengeld dat je bespaart in je rijlessen steekt. Je kan beter in je rijlessen investeren dan een duur examen kopen.

Wat kosten de rijlessen voor het herexamen?

Het actie tarief van 35,75 per rijles geldt voor alle rijlessen tot aan je eerste rijexamen. Omdat je herexamens gratis zijn, anders 265 euro, betaal je het normale lestarief van 42,75 per rijles. Een van de rijlessen gebruik je tijdens je herexamen.

Hoe snel kan ik opnieuw examen doen?

Voor het herexamen gelden bij het CBR andere regels. Je kan pas na minimaal 2 weken op voor een nieuw examen. Dit houdt in dat je gemiddeld in normale tijden in 4 a 5 weken op examen kan. Door het Corona-virus is ook de wachttijd voor een herexamen bij het CBR opgelopen.

We zijn afhankelijk van de beschikbare capaciteit bij het CBR en die kan grillig zijn. Door het jaar heen kunnen de termijnen verschillen. Bijvoorbeeld in de zomerperiode lopen deze vaak op, door de grotere vraag naar examens en de verminderde beschikbaarheid bij het CBR door de vakanties. Is het noodzakelijk voor je om een examen sneller te regelen, dan zijn daar mogelijkheden voor en daar kunnen we je mee helpen.

Hoeveel gratis herexamens kan ik doen?

Tot een jaar na je proefrijles blijven wij onbeperkt je herexamens betalen, op voorwaarden dat je de 4 blokuren voor een herexamen betaalt. We kijken daarnaast of je na je laatste rijexamen aansluitend bent door gegaan. Een paar weken rust nemen is geen enkel probleem, maar worden het maanden, dan gaan we in overleg met je en kijken of de 4 blokuren genoeg zijn. Trek je de machtiging bij het CBR in, ben je voor ons overgestapt naar een andere rijschool en vervallen de gratis herexamens.

Heb je nog vragen?