Gratis herexamens uitgelegd

Wij betalen je herexamen(s) en jij de rijlessen

In het verleden zagen we dat leerlingen wel het herexamen konden betalen, maar geen geld meer over hadden voor de rijlessen. Als je bij Rijless na je rijopleiding zakt, dan betalen wij je herexamens. Jij betaalt alleen de rijlessen tussen de examens door. Dit zijn 4 dubbele rijlessen van 100 minuten. Op deze manier steek je het examengeld in je rijlessen en slaag je de volgende keer.

Waarom precies 4 blokuren?

De 4 dubbele rijlessen zijn belangrijk. Ze bieden je de mogelijkheid om aan je fouten te werken en regelmaat in je rijlessen te behouden, terwijl ze tegelijkertijd de wachttijd tot je volgende rijexamen overbruggen. Maar deze lessen zijn ook een vereiste om het herexamen gratis te krijgen. Dit bij elkaar zorgt er voor dat je goed voorbereid bent, wat je slaagkansen aanzienlijk vergroot.

Wat als ik minder lessen wil nemen?

Hoewel je vrij bent om minder dan de 4 dubbele rijlessen te nemen, is het belangrijk om te onthouden dat het gratis herexamen dan niet van toepassing is. Je zou dan voor de lessen als voor het examen moeten betalen.

Voorbeeldberekening: De waarde van je investering in 4 blokuren

  • 2 dubbele rijlessen + herexamen kosten €576,- (herexamen niet gratis)
  • 4 dubbele rijlessen + gratis herexamen kosten €452,-.

Door te kiezen voor de 4 dubbele rijlessen, bespaar je niet alleen op de kosten van het herexamen (normaal €350,-), maar investeer je ook in je rijvaardigheid, wat je kans van slagen voor de volgende keer verhoogt.

De gedachten achter de gratis herexamens is dat je het examengeld dat je bespaart in je rijlessen steekt. Je kan beter in je rijlessen investeren dan een duur examen kopen.

Wat kosten de rijlessen voor het herexamen?

Het actie tarief van €49,50 per rijles geldt voor alle rijlessen tot aan je eerste rijexamen. Omdat je herexamens gratis zijn, betaal je het normale lestarief van €56,50 per rijles. Op de dag van je examen gebruik je één rijles van 50 minuten om voor te rijden en één rijles van 50 minuten tijdens je examen. De 4 dubbele rijlessen naar het herexamen toe betaal je in één keer.

Hoe snel kan ik opnieuw examen doen?

Zodra de betaling van je rijlessen is voldaan, reserveren we je herexamen.

Voor herexamens gelden bij het CBR net iets andere regels. Je kan daarom in de regel na 4 a 5 weken op voor een nieuw examen, maar door de wachttijden bij het CBR kan het langer duren. We zijn volledig afhankelijk van de beschikbare capaciteit bij het CBR en die kan grillig zijn.

Door het jaar heen kunnen de termijnen ook al verschillen. Bijvoorbeeld in de zomerperiode lopen deze vaak op, door de grotere vraag naar examens en de verminderde beschikbaarheid bij het CBR door de vakanties.

Hoeveel gratis herexamens kan ik doen?

Tot een jaar na je proefrijles blijven wij onbeperkt je herexamens betalen, op voorwaarden dat je de 4 dubbele rijlessen voor een herexamen betaalt. We kijken daarnaast of je na je laatste rijexamen aansluitend bent door gegaan. Een paar weken rust nemen is geen enkel probleem, maar worden het maanden, dan gaan we in overleg met je en kijken of de 4 blokuren genoeg zijn.

Trek je de machtiging bij het CBR voor Rijless in, stap je over naar een andere rijschool, of vergeet je tijdens je examen je legitimatie mee te nemen, dan vervallen de gratis herexamens.

Vanaf morgen? Dat kan!
Plan je gratis proefrijles

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?

088-0042300 ma t/m vrij 09:00-17:00
088-0042300 ma t/m vrij 09:00-17:00
Via WhatsApp06 83 80 51 11Stuur een e-mailAntwoord in 2 uurVia FacebookAntwoord in 1 uur
AdresBoompjes 40
3011XB Rotterdam