Gratis herexamens uitgelegd

Wij betalen je herexamen(s) en jij de rijlessen

In het verleden zagen we dat leerlingen wel het herexamen konden betalen, maar geen geld meer over hadden voor de rijlessen. Als je bij Rijless na je rijopleiding zakt, dan betalen wij je herexamens. Jij betaalt alleen de rijlessen tussen de examens door. Dit zijn 4 dubbele rijlessen van 100 minuten. Op deze manier steek je het examengeld in je rijlessen en slaag je de volgende keer.

Waarom 4 blokuren?

Naast werken aan je fouten is regelmaat houden met je rijlessen heel belangrijk om de volgende keer wel te slagen. De 4 lessen van honderd minuten gebruik je om de wachttijd te overbruggen.

Door het Corona-virus en twee keer een lockdown is de gemiddelde wachttijd bij het CBR voor een herexamen helaas langer dan je normaal mag verwachten. Het CBR doet zijn uiterste best om achterstanden weg te werken.

Ben ik verplicht om die lessen te nemen?

Je bent nergens toe verplicht, wil je bijvoorbeeld maar 2 blokuren, dus 2 rijlessen van 100 minuten voor het herexamen, dan kan dat natuurlijk ook. Je betaalt dan 2 blokuren en je herexamen, samen 512,-. En het herexamen is gratis als je 4 blokuren, is 8 rijlessen, betaalt voor 398,-.

De gedachten achter de gratis herexamens is dat je het examengeld dat je bespaart in je rijlessen steekt. Je kan beter in je rijlessen investeren dan een duur examen kopen.

Wat kosten de rijlessen voor het herexamen?

Het actie tarief van 43,75 per rijles geldt voor alle rijlessen tot aan je eerste rijexamen. Omdat je herexamens gratis zijn, anders 325 euro, betaal je het normale lestarief van 49,75 per rijles. Op de dag van je examen gebruik je één rijles van 50 minuten om voor te rijden en één rijles van 50 minuten tijdens je examen.

Hoe snel kan ik opnieuw examen doen?

Voor herexamens gelden bij het CBR net iets andere regels. Je kan daarom in de regel na 4 a 5 weken op voor een nieuw examen, maar door twee lockdowns en meer dan 300.000 uitgestelde examens, is de wachttijd nu langer. We zijn afhankelijk van de beschikbare capaciteit bij het CBR en die kan grillig zijn, zeker nu.

Door het jaar heen kunnen de termijnen ook al verschillen. Bijvoorbeeld in de zomerperiode lopen deze vaak op, door de grotere vraag naar examens en de verminderde beschikbaarheid bij het CBR door de vakanties.

Hoeveel gratis herexamens kan ik doen?

Tot een jaar na je proefrijles blijven wij onbeperkt je herexamens betalen, op voorwaarden dat je de 4 blokuren voor een herexamen betaalt. We kijken daarnaast of je na je laatste rijexamen aansluitend bent door gegaan. Een paar weken rust nemen is geen enkel probleem, maar worden het maanden, dan gaan we in overleg met je en kijken of de 4 blokuren genoeg zijn.

Trek je de machtiging bij het CBR voor Rijless in, stap je over naar een andere rijschool, of vergeet je tijdens je examen je legitimatie mee te nemen, dan vervallen de gratis herexamens.

Heb je nog vragen?