Hoe snel kan ik op examen?

Wanneer kan ik op voor mijn rijexamen?

Om CBR wachttijden te voorkomen biedt Rijless, in tegenstelling tot meeste rijscholen, de mogelijkheid om direct na je proefrijles je rijexamendatum te reserveren. We zijn afhankelijk van de beschikbare capaciteit bij het CBR en die kan grillig zijn. Daarom zeggen wij als het gaat om je rijexamen, hoe eerder, hoe beter!

Wat betekent de uitbraak van het Corona-virus voor de wachttijden

Waar de wachttijden voor de praktijkexamens in de regel 8 a 10 weken zijn, houden we er nu rekening mee dat het langer duurt. Wij vragen hiervoor begrip. Het CBR heeft toegezegd dat ze voor de  uitgestelde examens, rijtesten en toetsen extra capaciteit inzetten.

Het rijexamen wordt aangevraagd als:

  • Als  het praktijkexamen betaald is
  • Je geslaagd bent voor je theorie
  • Je ons gemachtigd hebt op de website van het CBR
  • Je een geldige medische verklaring via het CBR hebt geregeld

Heb je nog geen theoriecertificaat? Maar wel een theorie examendatum

Dan kunnen we toch een praktijkexamen voor je reserveren. Dit doen we alleen in overleg en met de afspraak dat je het geldig theoriecertificaat wel hebt voor je praktijkexamendatum.

Het reserveren van je praktijkexamen is voor eigen rekening en risico. Zonder geldig theoriecertificaat, mag je niet afrijden en ben je wel de kosten van je praktijkexamen kwijt.

Altijd de snelste examendatum

Is het noodzakelijk voor je om een examen snel te regelen, dan zijn daar mogelijkheden voor. Door onze ervaring en omdat we duizenden rijexamens per jaar rijden, zijn we sneller dan alle andere rijscholen. We zijn niet voor niet de snelste rijschool van Nederland. Neem contact met ons op en bekijken direct wat de snelste examentijd is.

Heb je met spoed je rijbewijs nodig?

RijLESS.nl helpt dagelijks bijzondere gevallen met een spoed aanvraag voor het rijexamen. Sta je bijvoorbeeld op het punt om voor een langere periode naar het buitenland te vertrekken? Dan weten wij de weg door de wirwar van regels en richtlijnen bij het CBR om die hele snelle examendatum voor je vertrek te krijgen.

Heb je nog vragen?