Hoe snel kan ik op examen?

Wanneer kan ik op voor mijn rijexamen?

Om CBR wachttijden te voorkomen biedt Rijless, in tegenstelling tot meeste rijscholen, de mogelijkheid om direct na je proefrijles je rijexamendatum te reserveren. We zijn afhankelijk van de beschikbare capaciteit bij het CBR en die kan grillig zijn. Daarom zeggen wij als het gaat om je rijexamen, hoe eerder, hoe beter!

Zijn er wachttijden?

Je kan in de regel binnen 8 a 10 weken op examen. In deze tijd zullen we er echter rekening mee moeten houden dat dit een keer zo lang kan zijn. We zijn afhankelijk van de beschikbare capaciteit bij het CBR en die is grillig.

Door het jaar heen kunnen de termijnen langer zijn, bijvoorbeeld in de zomerperiode of tegen het einde van het jaar lopen deze vaak op. Door de grotere vraag naar examens en de verminderde beschikbaarheid bij het CBR, door vakanties en feestdagen, houden we rekening met langere wachttijden. We vragen daar je begrip voor.

Wat betekent de uitbraak van het Corona-virus voor de wachttijden

Door meerdere lockdowns is de reserveringstermijn voor het praktijkexamen sinds eind vorig jaar een stuk langer. Het CBR kampt momenteel met een achterstand van liefst 300.000 examens. Het CBR heeft toegezegd dat ze voor de  uitgestelde examens, rijtesten en toetsen extra capaciteit inzetten.

Het rijexamen wordt aangevraagd als:

  • Als  je pakket betaald is
  • Je geslaagd bent voor je theorie
  • Je ons gemachtigd hebt op de website van het CBR
  • Je een geldige medische verklaring via het CBR hebt geregeld

Heb je nog geen theoriecertificaat? Maar wel een theorie examendatum

Dan kunnen we toch een praktijkexamen voor je reserveren. Dit doen we alleen in overleg en met de afspraak dat je het geldig theoriecertificaat wel hebt voor je praktijkexamendatum.

Het reserveren van je praktijkexamen is voor eigen rekening en risico. Zonder geldig theoriecertificaat, mag je niet afrijden en ben je wel de kosten van je praktijkexamen kwijt.

Altijd de snelste examendatum

Is het noodzakelijk voor je om een examen snel te regelen, dan zijn daar mogelijkheden voor. Door onze ervaring en omdat we duizenden rijexamens per jaar rijden, zijn we sneller dan alle andere rijscholen. We zijn niet voor niet de snelste rijschool van Nederland. Neem contact met ons op en bekijken direct wat de snelste examentijd is.

Heb je met spoed je rijbewijs nodig?

RijLESS.nl helpt dagelijks bijzondere gevallen met een spoed aanvraag voor het rijexamen. Sta je bijvoorbeeld op het punt om voor een langere periode naar het buitenland te vertrekken? Dan weten wij de weg door de wirwar van regels en richtlijnen bij het CBR om die hele snelle examendatum voor je vertrek te krijgen.

Vanaf morgen? Dat kan!
Plan je gratis proefrijles

Heb je nog vragen?