Rijexamen aanvragen

Wanneer vragen jullie mijn rijexamen aan?

Omdat je bij ons snel je rijbewijs kan halen, is het al mogelijk om direct na je proefrijles het examen te reserveren.

Het rijexamen zit in je pakket en vragen we voor je aan als het pakket betaald is en je ons via de website van het CBR hebt gemachtigd.

Tijdens het machtigen van je rijschool, vraagt het CBR ook om je medische verklaring in te vullen en aan het CBR te betalen. Dat kan je dan online in een keer samen met het machtigen regelen. Een medische verklaring is maximaal een jaar geldig en kost € 41,00.

Zijn er wachttijden?

Je kan in de regel binnen 8 a 10 weken op examen. In deze tijd zullen we er echter rekening mee moeten houden dat dit een keer zo lang kan zijn. We zijn afhankelijk van de beschikbare capaciteit bij het CBR en die is grillig.

Door het jaar heen kunnen de termijnen langer zijn, bijvoorbeeld in de zomerperiode of tegen het einde van het jaar lopen deze vaak op. Door de grotere vraag naar examens en de verminderde beschikbaarheid bij het CBR, door vakanties en feestdagen, houden we rekening met langere wachttijden. We vragen daar je begrip voor.

Is het noodzakelijk voor je om een examen sneller te regelen, dan zijn daar mogelijkheden voor en daar kunnen we je mee helpen.

Neem contact met ons op en bekijken direct wat de snelste examentijd is.

Wat betekent de uitbraak van het Corona-virus voor de wachttijden?

Door meerdere lockdowns is de reserveringstermijn voor het praktijkexamen een stuk langer. Het CBR kampt momenteel met een achterstand van liefst 300.000 praktijkexamens en ruim 450.000 theorie-examens.

Het CBR heeft toegezegd dat ze voor de uitgestelde examens, rijtesten en toetsen extra capaciteit inzetten.

Hoe machtig ik RijLESS.nl voor het rijexamen?

RijLESS.nl vraagt voor jou je rijexamen aan. Daarvoor moet je ons wel toestemming geven en dat doe je door ons op de website van het CBR te machtigen. Op mijn.cbr.nl en daar log je dan in met je Digid.

  • Ga naar mijn.cbr.nl klik op “inloggen met Digid” en log in.
  • Kies ” zoek op rijschoolnummer” en vul het rijschoolnummer 3396W8 van RijLESS.nl in
    Ons hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam, dit maakt voor jouw examenplaats verder niet uit.
    Nadat je ons hebt gemachtigd bij het CBR, ontvangen wij een e-mail ter bevestiging van je toestemming. Jij ontvangt zelf ook een e-mail met de bevestiging.
  • Nadat we je examendatum hebben gereserveerd, ontvang jij automatisch op hetzelfde e-mail adres dat je ook gebruikt voor je Digid een uitnodiging van het CBR met datum en tijd van je rijexamen

Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan gratis aan via Digid.nl. Je ontvangt binnen 5 dagen een activeringscode. Onthoud je inloggegevens goed.

Zo gaat het bij een CBR praktijkexamen

Ik gebruik medicijnen, mag ik rijexamen doen?

Gebruik je medicijnen die het reactievermogen verminderen, te herkennen aan een gele sticker op de verpakking,  laat dit aan ons en je instructeur weten.

Het kan zijn dat je dit bij het CBR dient te vermelden en dat het CBR vooraf toestemming moet geven of je rijexamen mag doen.

Bij medicijnen met een rode sticker mag je beslist niet achter het stuur van een wagen.

Ik kan mijn rijexamen niet rijden

Een rijexamen kan niet zo maar geannuleerd worden. Eenmaal gereserveerd, kan na 24 uur alleen het CBR je rijexamen annuleren.

De regels die het CBR hanteert zijn streng en onze ervaring is dat ze een annulering alleen met hoge uitzondering doen. Neem met ons contact op en we proberen je te helpen.

Heb je nog vragen?