De kosten van het rijexamen

Wat kost een rijexamen?

Als je je rijexamen gaat doen, betaal je niet alleen voor het examen zelf. Het CBR heeft de kosten voor een rijexamen vastgesteld op €136,50 in 2024. Dit bedrag dekt de kosten die het CBR maakt voor het afnemen van je examen. Maar er komt meer bij kijken.

Je rijschool zorgt ervoor dat dit bedrag namens jou wordt overgemaakt aan het CBR. Maar naast deze kosten, zijn er nog andere zaken waarvoor je betaalt. Denk hierbij aan de administratiekosten, het gebruik van de lesauto tijdens het examen en de tijd die je instructeur er in steekt om je te begeleiden. Dit alles zorgt ervoor dat jij zo goed mogelijk voorbereid bent op je rijexamen.

Vergelijkbaar met andere rijscholen

Onze prijzen voor het rijexamen zijn vergelijkbaar met die van andere rijscholen. Net zoals bij elke service of product, betaal je niet alleen voor de prijs van de inkoop. Het CBR benadrukt zelf ook op hun website dat de inkoopprijs die zij vragen, puur de kosten voor het rijexamen zelf dekt. Wanneer je dus naar de totale kosten van je rijexamen kijkt, is het belangrijk om te onthouden dat er naast dit bedrag, ook kosten zijn die gemaakt worden door je rijschool om alles rondom het examen te regelen.

Waarom is dit belangrijk?

We begrijpen dat je misschien vragen hebt over de kosten. We willen dat je weet dat de prijs die je betaalt, marktconform is en alle noodzakelijke onderdelen omvat om je examen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dit is standaard procedure, niet alleen bij ons, maar bij alle rijscholen.

Dus, of je nu zelf de kosten betaalt of dat je ouders dit voor je doen, we willen dat je goed geïnformeerd bent over waarom de kosten zijn zoals ze zijn. Transparantie staat bij ons voorop, en we staan altijd open om eventuele vragen te beantwoorden.

Extra noodzakelijke kosten

  • Gezondheidsverklaring: Voordat je op examen kunt, heb je een gezondheidsverklaring nodig die aantoont dat je fysiek en mentaal in staat bent om te rijden. Deze verklaring kost €44,50 en betaal je via de website van het CBR.
  • Rijbewijs Aanvragen: Geslaagd? Gefeliciteerd! Nu is het tijd om je rijbewijs aan te vragen bij je gemeente. Dit kost €51,11, met daarbovenop nog de kosten voor een pasfoto, ongeveer €15.

Speciale Examenopties

Soms heb je behoefte aan een examen dat net even anders is, zoals:

  • Faalangstexamen: Voor wie extra zenuwachtig is, bieden we het faalangstexamen aan. Dit examen duurt langer en biedt meer ruimte voor rustmomenten, met een toeslag van €80 bovenop de standaard examenkosten.
  • BNOR-examen: Voor leerlingen die meerdere keren niet zijn geslaagd via het reguliere traject, is er het BNOR-examen. Dit is een speciale kans met een andere benadering en kost €27,75 extra

Voor meer informatie of vragen, staan we altijd klaar om je te helpen.

Vanaf morgen? Dat kan!
Plan je gratis proefrijles

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?

088-0042300 ma t/m vrij 09:00-17:00
088-0042300 ma t/m vrij 09:00-17:00
Via WhatsApp06 83 80 51 11Stuur een e-mailAntwoord in 2 uurVia FacebookAntwoord in 1 uur
AdresBoompjes 40
3011XB Rotterdam