De voordelen van blokuren

De voordelen van het rijden in blokuren

Rijless biedt rijlessen aan van 50 minuten en we rijden bij voorkeur in blokuren, dat zijn twee lessen van 50 minuten achter elkaar. Het klinkt misschien een beetje intens, maar laten we eens kijken naar waarom we dat doen.

  1. Efficiënter leren: Je krijgt twee lessen op rij, wat betekent dat je dieper in de lesstof kunt duiken. Meer oefentijd is altijd een goede zaak, toch? Hierdoor kun je sneller vooruitgang boeken in je leerproces.
  2. Betere gewenning aan de auto: Als je langer in de auto zit, raak je meer vertrouwd met het voertuig en hoe het werkt. Dit bouwt zelfvertrouwen op als je uiteindelijk zelfstandig de weg op gaat.
  3. Meer oefentijd: Blokuren geven je extra tijd om verschillende rijvaardigheden te oefenen, van sturen tot parkeren en manoeuvreren. Dit maakt je tot een betere chauffeur.
  4. Diepere concentratie: Omdat er geen onderbreking is tussen de twee lessen, kun je je beter concentreren op het rijden en de instructies van je rijinstructeur. Dit zorgt voor een betere focus en alertheid.
  5. Snellere vorderingen: Dankzij de extra oefentijd en verbeterde focus kun je sneller vooruitgang boeken en je goed voorbereiden op dat spannende rijexamen.
  6. Efficiënter plannen: Als je een druk schema hebt, zijn blokuren handig omdat je minder vaak naar de rijschool hoeft te gaan voor lessen. Het maakt je planning efficiënter.
  7. Kostenbesparing: Minder tijd besteed aan het heen en weer reizen betekent uiteindelijk dat je geld kunt besparen.

Dat gezegd hebbende, begrijpen we dat niet iedereen even geschikt is voor blokuren. Over het algemeen kunnen blokuren echter een waardevolle aanvulling zijn op jouw reis naar het behalen van dat felbegeerde rijbewijs.

Vanaf morgen? Dat kan!
Plan je gratis proefrijles

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?

088-0042300 ma t/m vrij 09:00-17:00
088-0042300 ma t/m vrij 09:00-17:00
Via WhatsApp06 83 80 51 11Stuur een e-mailAntwoord in 2 uurVia FacebookAntwoord in 1 uur
AdresBoompjes 40
3011XB Rotterdam