Kan ik mijn buitenlands rijbewijs omwisselen?

Een Nederlands rijbewijs

In bepaalde gevallen kun je het buitenlandse rijbewijs omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. Of dat zo is, hangt af van het land waar het rijbewijs is afgegeven. Heb je oorspronkelijk in Nederland je rijbewijs gehaald en dit later omgewisseld voor een buitenlands rijbewijs? Dan kun je dat weer terugruilen voor een Nederlands rijbewijs.

Ik moet mijn rijbewijs opnieuw halen

Als je in het buitenland je rijbewijs hebt gehaald, dan kan je dat rijbewijs alleen omwisselen als je uit een ander EU land komt. Is dat niet het geval, moet je in Nederland je theorie opnieuw halen, rijlessen volgen en een rijexamen afleggen.

Je kan al autorijden

Je kan al autorijden, dus het gaat er vooral om dat we je voorbereiden op het rijexamen. Rijless heeft voor leerlingen met een buitenlands rijbewijs, een examentraining die rekening houdt met de ruime rijervaring.

Neem contact met ons op

Bel ons op en leg je situatie uit. We geven je dan graag de uitleg over onze examentraining voor leerlingen met een buitenlands rijbewijs. Ben je enthousiast? Dan kan je gelijk aan de telefoon je proefrijles afspreken.

 

Heb je nog vragen?