Ik ben zenuwachtig voor mijn proefrijles, wat kan ik het beste doen?

Ik ben zenuwachtig voor mijn eerste rijles

Het is heel normaal om nerveus te zijn voor je proefrijles. Het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt en geconcentreerd bent. Dan is het goed om het volgende te weten.

Gas-, rem- en koppelingspedaal zijn dubbel uitgevoerd

Alle zijn leswagens zijn zo uitgevoerd dat je instructeur alles vanaf zijn plaats kan doen, Gas-, rem- en koppelingspedaal zijn dubbel uitgevoerd en het stuur is goed bereikbaar voor je instructeur.

Theoriekennis is niet nodig, maar kan je wel helpen

Je hoeft geen theorie te hebben voor dat je start met je rijlessen. Je kan natuurlijk wel voorafgaand aan je les een start maken met het doornemen van de verkeersregels. Begin dan met de verkeersborden.

Ontspannen naar je proefrijles

We hebben heel veel ervaring met startende leerlingen, dus je kan ontspannen naar je eerste rijles toeleven. We gaan er een leuke en goede rijles van maken.

Tips voor je proefrijles

  1. Denk na over welke schoenen je aantrekt. Onze tip is om schoenen te dragen met een dunne zool en dat je enkel vrij is. zodat je je voet goed kunt bewegen
  2. Vraag aan bijvoorbeeld je ouders of ze je alvast wat uitleggen, denk aan waar het gaspedaal en de rem zit en hoe je moet schakelen, maar niet met rijden zelf.
  3. Kijk verder vooruit en niet alleen vlak voor de auto. Het is veel gemakkelijker sturen als je verder voor je uit kijkt.

 

Vanaf morgen? Dat kan!
Plan je gratis proefrijles

Heb je nog vragen?