Slagingspercentage

Wat is jullie slagingspercentage?

Je bent op zoek naar de beste rijschool , dat begrijpen we heel goed. Rijless geeft door heel Nederland les en de informatie met het slagingspercentage bij jou in buurt vind je terug op de website van het CBR.

Rijscholen vergelijken

Je wilt rijscholen vergelijken, dat snappen we, maar het slagingspercentage zegt niet alles over de kwaliteit van de rijschool. Hoger is niet altijd beter! En waarom niet? Omdat er bij het slagingspercentage niet staat met hoeveel lessen de leerlingen zijn geslaagd.

Het slagingspercentage geeft slechts een deel van het verhaal weer. Sommige rijscholen kunnen hun slagingspercentage kunstmatig hoog houden door selectief te zijn in het toelaten van leerlingen tot het rijexamen. Dit betekent dat ze alleen leerlingen laten deelnemen aan het examen waarvan ze zeker zijn dat ze zullen slagen. Dit heeft meer te maken met winstmaximalisatie dan met het bieden van kwalitatief goed onderwijs.

We krijgen heel veel leerlingen van andere rijscholen die naar ons overstappen, omdat ze van hun oude rijschool geen rijexamendatum krijgen, als ze niet eerst extra rijlessen kopen. Als reden gaf de rijschool dan aan ‘ik wil mijn slagingspercentage hoog houden’.  Het slagingspercentage zegt zonder het aantal gereden rijlessen, niets over de kwaliteit en vaak alleen dat je bijna zeker weet dat je meer gaat betalen om het slagingspercentage van de rijschool hoog te houden.

We staan voor onze kwaliteit

We zijn een goede rijschool en daarom krijg je van ons gratis herexamens. Hoe weet je zeker of je voor een goede rijschool hebt gekozen? Onze leerlingen zeggen: “als de rijschool jouw herexamens betaalt en jij alleen de rijlessen”.

Meer dan slagingspercentage

Dus, naast slagingspercentage, is het heel belangrijk om rekening te houden met andere factoren zoals het aantal rijlessen dat nodig is om te slagen, de bereidheid van de rijschool om herexamens aan te bieden en de tevredenheid van leerlingen om een volledig beeld te krijgen van de kwaliteit van een rijschool. Bij Rijless zetten we ons in voor kwaliteit en ondersteunen we onze leerlingen met gratis herexamens, waarmee we ons vertrouwen in hun vaardigheden en ons streven naar goed onderwijs tonen.

In het kort, hoewel het slagingspercentage een belangrijke statistiek is om te overwegen, moet het worden aangevuld met andere factoren zoals het aantal rijlessen, herexamens en de tevredenheid van leerlingen om een volledig beeld te krijgen van de kwaliteit van een rijschool.

Vanaf morgen? Dat kan!
Plan je gratis proefrijles

Heb je nog vragen?