Hoe bereid ik mijzelf goed voor om in een keer mijn rijbewijs te halen?

Het is belangrijk om vooraf goed voorbereid te zijn op het rijexamen. Wat wil je examinator van het CBR zien?

  • Dat je met een aangepast tempo rijdt
  • Besluitvaardig bent
  • Dat je initiatief neemt en zeker niet afwachtend bent

De examinator wil graag zien dat je alles onder controle hebt. De examinator is een passagier en jij bepaalt en maakt de keuzes, Je wordt niet alleen beoordeeld op je technische kunnen, het gevoel is ook heel belangrijk

Probeer tijdens je rijlessen zo vaak als mogelijk overdag te rijden. Overdag krijg je veel meer de kans om zoveel mogelijk verkeerssituaties te oefenen. ‘s Avonds is het verkeer in Amsterdam niet te vergelijken met overdag. Rijlessen zijn in de avond te makkelijk en er is veel minder verkeer om mee te oefenen. Je haalt in Amsterdam overdag veel meer uit je rijles, je hebt dan minder rijlessen nodig en je bespaart geld.

Les wat langer achter elkaar, Zorg dat je in blokuren rijdt, dat zijn 2 lessen achter elkaar. Je leert veel meer en verliest minder tijd aan halen en brengen, aan het begin en einde van je rijles met in- en uitstappen.

Spreek met je instructeur af in het rijexamen gebied. Het CBR in Amsterdam zit in de buurt van Station Sloterdijk. Spreek je daar af, dan is dat veel beter voor je rijlessen. Amsterdam is zo groot en vaak zo druk dat we zien dat leerling uit bijvoorbeeld Amsterdam centrum of Zuidoost vaak het examengebied niet eens halen. Als je de weg tijdens je rijexamen niet kent en alles op navigatie moet doen, is het alsof je examen moet doen in een vreemde stad. Slagen is dan wel heel moeilijk. Kom je wel naar Amsterdam Sloterdijk, les je in het gebied waar je ook examen doet en grote kans dat je slaagt.

Vanaf morgen? Dat kan!
Plan je gratis proefrijles

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?

088-0042300 ma t/m vrij 09:00-17:00
088-0042300 ma t/m vrij 09:00-17:00
Via WhatsApp06 83 80 51 11Stuur een e-mailAntwoord in 2 uurVia FacebookAntwoord in 1 uur
AdresBoompjes 40
3011XB Rotterdam