Oud & Nieuw aanbieding in december
Al je rijlessen nu en in 2018 voor de "oude" prijs van 2017

Lesprijs 34,75 (incl. € 7 korting). Proefrijles gratis als je doorgaat met lessen.
Morgen een proefrijles in Zoetermeer? Dat kan.

Zoek je een rijschool in Zoetermeer?

RijLESS.nl geeft rijles in Zoetermeer. Eén van onze tien rijinstructeurs in Zoetermeer haalt je thuis op. Wil je morgen al starten met rijlessen? Plan je proefrijles vandaag nog in en je kunt morgen al starten met rijlessen in Zoetermeer.

Wat kost een rijles?

Hoe vaak wil je lessen?

Gezakt? Je krijgt gratis herexamens

Zowel landelijk als in Zoetermeer zie je dat heel veel leerlingen stoppen met rijles omdat het geld op is. Jij of je ouders hebben dan al heel wat geïnvesteerd, maar helaas heb je geen rijbewijs. Je mag niet de weg op. Later de rijlessen weer oppakken is eigenlijk opnieuw beginnen.

Bij RijLESS.nl krijg je gratis extra herexamens als je zakt. Opnieuw examen doen op onze kosten. Jij betaalt alleen nog voor je rijlessen om te werken aan de fout waarop je bent gezakt. Grote kans dat je bij je herexamen slaagt.

Wat past bij mij?

Wie is RijLESS.nl

Met meer dan 300 gediplomeerde rijinstructeurs is RijLESS.nl de grootste rijschool van Nederland. In vrijwel alle plaatsen in Nederland kunnen we je thuis ophalen voor je rijlessen. Wil je morgen al starten met je rijbewijs? Plan je proefrijles vandaag nog in en je kan morgen al starten in Zoetermeer.

Waarom RijLESS.nl?

RijLESS.nl is de snelste rijschool van Nederland. Als je je vandaag aanmeldt, dan heb je morgen al je eerste rijles in Zoetermeer. Doordat je meerdere lessen per week volgt, kan je sneller op examen. Mocht je onverhoopt niet slagen, dan ontvang je van ons gratis herexamens!

Proefrijles

Wil je weten welk rijlespakket het beste bij je past? Vraag nu een proefrijles aan!

Meer over de proefrijles

Rijexamen doen: hoe gaat dat?

In je rijlessen heb je een aantal bijzondere verrichtingen geleerd. Omkeren, parkeren en de hellingproef zijn voorbeelden hiervan. Tijdens het rijexamen kan de examinator je vragen om één of meer van deze bijzondere verrichtingen uit te voeren. Sinds 2008 zijn ook zelfstandig rijden, gevaarherkenning, filerijden en milieubewust rijgedrag onderdeel van rijexamens. Examenonderdelen die hierbij horen zijn:

  • Rijden naar een coördinatiepunt
  • Gebruikmaken van navigatieapparatuur
  • Een clusteropdracht (meerdere route-opdrachten tegelijk)
  • Borden volgen

Rijexamen bij het CBR in Rijswijk

Voor rijexamens in Zoetermeer ligt het startpunt bij het CBR-examencentrum aan de Lange Kleiweg 30 in Rijswijk.

Gezakt? Gratis herexamens bij RijLESS.nl

In Zoetermeer slaagt ruim een derde (36 procent) van onze kandidaten bij het eerste rijexamen. Bij RijLESS.nl krijg je gratis extra herexamens als je zakt. Je volgende rijexamen doe je op onze kosten. Jij betaalt alleen nog voor je rijlessen om te werken aan de fout waarop je bent gezakt. Bij een tweede rijexamen in Zoetermeer slaagt 40 procent van de kandidaten.

Rijbewijs ophalen in Zoetermeer

Ben je geslaagd voor je rijbewijs? Het CBR schrijft de verklaring van rijvaardigheid en de verklaring van geschiktheid in bij het Centraal Rijbewijsregister. De gemeente Zoetermeer raadpleegt dit register om te controleren dat je daadwerkelijk geslaagd bent voor je rijexamen. Je moet een rijbewijs persoonlijk aanvragen in de gemeente waar je woont. Woon je in Zoetermeer? Dan kun je hiervoor terecht bij het stadhuis aan het Stadhuisplein in Zoetermeer.

Let op dat je de volgende zaken meeneemt als je je rijbewijs aanvraagt:

  • Pasfoto die voldoet aan de wettelijke eisen
  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Geld voor je rijbewijs (in veel gevallen kun je met PIN betalen)

Na vijf werkdagen kan je je rijbewijs ophalen op het stadhuis in Zoetermeer. Het rijbewijs blijft tien jaar geldig.

Kosten rijbewijs Zoetermeer

Wat kost een rijbewijs in Zoetermeer? Voor het aanvragen van een rijbewijs geldt sinds 1 januari 2014 een maximumtarief. Een standaard aanvraag mag in 2015 maximaal € 38,83 kosten. De kosten voor het aanvragen van een rijbewijs verschillen per gemeente verschillen. De kosten voor het aanvragen van een rijbewijs in Zoetermeer bedragen in 2015 €38,48.

Doe je een spoedaanvraag rijbewijs? Voor aanvragen met extra service, zoals spoedaanvragen berekent de gemeente Zoetermeer een toeslag van €43,80. Bij vermissing van je rijbewijs betaal je €33,95 extra.