Oud & Nieuw aanbieding in december
Al je rijlessen nu en in 2018 voor de "oude" prijs van 2017

Lesprijs 34,75 (incl. € 7 korting). Proefrijles gratis als je doorgaat met lessen.
Morgen een proefrijles in Leiden? Dat kan.

Op zoek naar een rijschool in Leiden?

RijLESS.nl geeft rijles in Leiden. We halen je thuis op en je kunt snel starten met je rijlessen.

Wat kost een rijles?

Hoe vaak wil je lessen?

Gezakt? Je krijgt gratis herexamens

Zowel landelijk als in Leiden zie je dat heel veel leerlingen stoppen met rijles omdat het geld op is. Jij of je ouders hebben dan al heel wat geïnvesteerd, maar helaas heb je geen rijbewijs. Je mag niet de weg op. Later de rijlessen weer oppakken is eigenlijk opnieuw beginnen.

Bij RijLESS.nl krijg je gratis extra herexamens als je zakt. Opnieuw examen doen op onze kosten. Jij betaalt alleen nog voor je rijlessen om te werken aan de fout waarop je bent gezakt. Grote kans dat je bij je herexamen slaagt.

Wat past bij mij?

Wie is RijLESS.nl

Met meer dan 300 gediplomeerde rijinstructeurs is RijLESS.nl de grootste rijschool van Nederland. In vrijwel alle plaatsen in Nederland kunnen we je thuis ophalen voor je rijlessen. Wil je morgen al starten met je rijbewijs? Plan je proefrijles vandaag nog in en je kan morgen al starten in Leiden.

Waarom RijLESS.nl?

RijLESS.nl is de snelste rijschool van Nederland. Als je je vandaag aanmeldt, dan heb je morgen al je eerste rijles in Leiden. Doordat je meerdere lessen per week volgt, kan je sneller op examen. Mocht je onverhoopt niet slagen, dan ontvang je van ons gratis herexamens!

Proefrijles

Wil je weten welk rijlespakket het beste bij je past? Vraag nu een proefrijles aan!

Meer over de proefrijles

Rijschool in Leiden

Rijschool RijLESS.nl heeft 8 gediplomeerde instructeurs in Leiden. Na de proefrijles krijgt je eigen vaste instructeur aangewezen, die je vanaf de start van je rijlessen begeleid tot aan het examen voor je rijbewijs. Op die manier word je perfect begeleid naar je rijbewijs!
In iedere plaats is rijles weer anders, en zijn er specifieke verkeerssituaties die hun eigen aanpak vereisen. Zodra je start met rijlessen in Leiden, dan zal je deze snel genoeg gaan herkennen en tegenkomen.
RijLESS.nl geeft je alvast een voorsprong op je rijlessen en heeft een aantal bijzondere verkeerssituaties en locaties voor je in kaart gebracht in Leiden, waar je zeker rekening mee moet houden als je op examen gaat.
Zelfstandig je weg vinden in Leiden vormt een belangrijk onderdeel van je examen. Je rijdt 10 tot 15 minuten zonder aanwijzingen van de examinator. Het zelfstandig route rijden kan worden uitgevoerd via een van de drie coördinatiepunten rond het CBR in Leiden aan de Smaragdlaan 99a. Voor het CBR in Leiden zijn dat:

Winkelcentrum Lange Voort aan de Lange Voort in Oegstgeest. Dit is een van die punten die je zelfstandig dient te vinden om naar toe te rijden. Twee andere locaties die gebruikt kunnen worden tijdens je examen in Leiden zijn Sportpark Adegeest aan de Leidseweg in Voorschoten en het Burchtplein in Wassenaar.

Rijexamen in Leiden

Voordat je gaat afrijden, zal je samen met je instructeur eerst nog een laatste rijles hebben. Het doel hiervan is om weer het gevoel met de auto te krijgen en eventuele zenuwen voor het examen weg te nemen. Onder begeleiding van je instructeur rij je dan samen naar het CBR examencentrum, wat in Leiden gevestigd is aan de:

Adres CBR Leiden Smaragdlaan 99
2332JP Leiden

Op het CBR examencentrum in Leiden maak je kennis met je examinator die je uitlegt hoe het examen zal gaan verlopen. Ook controleert hij nog even of je alle benodigde papieren bij je hebt:

  • Geldig legitimatiebewijs
  • Uitslagformulier van een eventuele tussentijdse toets
  • De oproepkaart
  • Het ingevulde zelfreflectie formulier

Als al het papierwerk in orde is, ga je samen met je examinator naar de auto, en zal hij/ zij je vragen om het kenteken van een auto op te lezen die ongeveer 25 meter afstand staat (de ogentest). Tenslotte wordt je nog een aantal vragen gesteld over de auto zelf (bijv. hoe en waar vul je de olie bij). Daarna is het eindelijk tijd voor het echte examen en ga je de weg op in Leiden!

De examenrit duurt ongeveer 35 minuten en de examinator probeert in die tijd een zo goed mogelijk beeld te krijgen van je rijvaardigheid. Je zal zowel binnen als buiten de bebouwde kom rijden van Leiden en als het mogelijk is, ga je ook nog de snelweg op. Er wordt niet van je verwacht dat je rijexamen 100% foutloos is, maar deze dient wel binnen de toelaatbare grenzen van de procedure te liggen zoals die is vastgesteld door het CBR.

Ook in Leiden is er een plek waar je bijna zeker van kan zijn dat je die krijgt tijdens je rijexamen. De rotonde aan de Hoge Morsweg en de Haagse Schouwweg in Leiden. Fietsers en beperkt zicht op de rotonde maken dat veel leerlingen hier zakken tijdens hun rijexamen. Deze rotonde heeft dan ook al heel veel leerlingen in Leiden het rijbewijs gekost. Een ingreep van de examinator tijdens je rijexamen heb je hier zo te pakken, maar ook je kijkgedrag en plaats op de weg worden hier scherp door het CBR in de gaten gehouden. Zoals bij alle rotondes, is het belangrijk dat je deze kruising met de juiste snelheid en overzicht nadert, berijdt en verlaat, zeker tijdens je examen in Leiden.

Na afloop van het examen kom je weer terug bij het CBR examencentrum en krijg je van de examinator de uitslag te horen: geslaagd of gezakt.

Slagingspercentage

Slagingspercentages verschillen sterk, zowel landelijk als lokaal. Landelijk slaagt gemiddeld 52% van de cursisten de eerste keer voor zijn of haar rijexamen. In Leiden ligt het slagingspercentage gemiddeld tussen de 51-55 %. Voor het tweede examen liggen de slagingspercentages gemiddeld 10 tot 15% hoger zowel landelijk als in Leiden. Natuurlijk doen wij ons uiterste best om je direct bij je eerste examen te laten slagen. Mocht dit toch onverhoopt niet lukken, dan kan je op onze kosten herexamen doen. Je betaalt slechts de rijlessen en RijLESS.nl betaalt voor jou het examen!

Rijbewijs aanvragen en ophalen in Leiden

Zodra je voor je rijbewijs geslaagd bent, dan wordt de verklaring van rijvaardigheid en de verklaring van geschiktheid ingeschreven bij het Centraal Rijbewijzen register. Gemeenten kunnen dit register raadplegen om te controleren dat je daadwerkelijk geslaagd bent voor je rijexamen. Het aanvragen van je rijbewijs dient persoonlijk te gebeuren in de gemeente waar je woonachtig bent. Als je woonachtig bent in Leiden, dan kan je hiervoor terecht bij het gemeentehuis, aan Stadhuisplein in Leiden.

Let op dat je de volgende zaken meeneemt als je je rijbewijs aanvraagt:

  • Pasfoto die voldoet aan de wettelijke eisen
  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Geld voor je rijbewijs (in veel gevallen kan er ook gepind worden)

Na 5 werkdagen kan je je rijbewijs ophalen op het gemeentehuis, en die blijft vervolgens 10 jaar geldig.

Kosten aanvraag rijbewijs

Sinds 1 januari 2014 is er een maximum tarief vastgesteld voor het aanvragen van een rijbewijs. Een standaard aanvraag (niet spoed), mag maximaal € 38,83 (tarief 2015) kosten. De kosten kunnen echter per gemeente verschillen. De kosten voor het aanvragen van een rijbewijs in Leiden bedragen in 2015 €38,48

Voor aanvragen met extra service (bijv. spoed aanvragen) wordt een toeslag door de gemeente Leiden gevraagd van € 43,80. Bij vermissing van je rijbewijs betaal je €33,95 extra.

Ervaringen van leerlingen in Leiden

Sander, 21 jaar, Leiden
Binnen 7 weken mijn rijbewijs in the pocket! Kan RijLESS.nl echt aanbevelen aan iedereen! Heb je ook rijles van ons gehad in Leiden en wil je je ervaringen met ons delen? RijLESS.nl is continu bezig om haar service te verbeteren, dus laat een berichtje achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Theoriecursus in 1 dag in Leiden

RijLESS.nl biedt haar leerlingen, naast een online theoriecursus ook een klassikale theoriecursus in 1 dag in Leiden aan. Niet meerdere avonden de deur uit, maar alles in dag inclusief je theorie examen met slagingsgarantie. Door ons speciale theorie lesprogramma, ben je op en top voorbereid en haal je aan het einde van de dag je theoriecertificaat.

Het CBR theorie examen in Leiden wordt op dezelfde locatie gegeven als rijexamen.

CBR Leiden
Smaragdlaan 99a
2332 JP LEIDEN