Start met rijlessen Voorjaarsactie

Aanmelden voor 12 juni

56,50 per les

 • Gratis proefrijles; Als je doorgaat en anders €45
 • Inclusief gratis herexamens; betaal alleen nog lessen
 • Gespreid betalen; per les of per maand
 • 100% Flexibel; geen pakketkosten

Voordelen automaat rijlessen

Stressvrij rijden met automaat rijlessen

Hoe zenuwachtiger je bent, hoe meer lessen je nodig hebt. Dit blijkt uit jarenlange ervaring. Bij Rijless.nl kun je nu in steeds meer steden automaat rijlessen volgen. Daardoor leer je sneller autorijden.

Sneller slagen met minder rijlessen

Je kunt je beter concentreren op het verkeer, in plaats van constant bezig te zijn met het controleren van je voertuig.

Betaalgemak

Betaal gespreid per maand of per les;
bij onze rijschool kies je wat jou het beste uitkomt. Vraag nu je proefrijles aan bij de grootste rijschool van Nederland.

 

Uitstekende service
63.891
Tevreden geslaagden
8,4
Klantbeoordeling
93%
Beveelt ons aan

Tips voor beginners met automaat rijlessen

Zorg dat je
vrij kunt bewegen

Wanneer je start met je eerste rijles is het goed om na te denken over welke schoenen je aantrekt. Onze tip is om schoenen te dragen met een dunne zool en ook dat de enkel vrij is zodat je je voet goed kunt bewegen. Kortom een schoen die lekker zit! O ja, als je instapt doe lekker je (winter)jas uit. Zo kun je vrijuit bewegen.

 

Vraag je ouders
om praktische tips

Voor je automaat rijlessen, vraag je ouders om de basis uit te leggen, zoals de locatie van het gaspedaal en de rem. Focus op deze pedalen, schakelen is niet nodig!

Kijk ver vooruit
en rijdt rustig in je automaat

Kijk verder vooruit en niet alleen vlak voor de auto. Dit verbetert je stuurcontrole, vooral in een automaat waar je niet hoeft te schakelen. In smalle straatjes, pas je snelheid aan en houd je blik gericht op wat verderop gebeurt om soepel en rustig te rijden.

Bekijk de video!

Haal je automaat
rijbewijs bij Rijless.nl

Waarom kiezen voor een automaat rijbewijs? Het rijbewijs B met code 78, beter bekend als het automaat rijbewijs, wordt steeds populairder in Nederland. Bij rijschool Rijless.nl kan je al terecht voor handgeschakelde rijlessen, en bieden we nu ook in steeds meer steden automaat rijlessen aan.

Wat zijn de voordelen van een automaat rijbewijs?
Het kiezen voor een automaat rijbewijs brengt verschillende voordelen met zich mee:

 • Eenvoudiger leren rijden: Geen zorgen meer over schakelen.
 • Minder stress en meer oog voor de weg: Meer focus op de weg en minder op de versnellingspook om te controleren of je in de juiste versnelling zit.
 • Meer focus op de weg: Zonder de afleiding van het schakelen, is de aandacht beter bij het verkeer te houden.
 • Toegankelijk: Ideaal voor die leerlingen die heel snel afgeleid zijn of met een fysieke beperking.

Wat zijn de nadelen van een automaat rijbewijs?
Toch brengt een automaat rijbewijs ook enkele nadelen met zich mee:

 • Beperking op je rijbewijs: Je mag met een automaat rijbewijs geen handgeschakelde wagens rijden.
 • Kosten: Minder aanbod automaat auto’s, dus duurder in aanschaf en onderhoud.

Feiten en cijfers: automaat vs. handgeschakeld

Ondanks dat veel leerlingen het rijden in een automaat makkelijker vinden, is het slagingspercentage voor het eerste examen van een automaat rijbewijs lager dan bij schakelrijbewijzen. Volgens de cijfers slaagde in 2021 52% van de kandidaten voor het eerste schakelrijbewijs, terwijl dit percentage voor de automaat op 38% ligt.
Het lagere slagingspercentage voor het rijbewijs met een automaat kan komen door een paar duidelijke redenen. Veel mensen kiezen voor een automaat omdat ze minder zeker zijn over hun rijvaardigheden. Daarnaast zijn automaten makkelijker te bedienen, wat soms betekent dat kandidaten zich minder goed voorbereiden op het examen. Ook kan de stress van het rijden, als ze dat te moeilijk vinden, hun prestaties tijdens het examen beïnvloeden. Al deze punten samen kunnen ervoor zorgen dat de kans om in één keer te slagen voor een automaat lager ligt.
Daarom krijg je bij ons gratis herexamens als je niet slaagt. We doen dit om je minder stress te laten voelen en je de beste kans te geven om je rijbewijs te halen.

Het aantal rijlessen voor een automaat is flink toegenomen: in 2022 waren er bijna drie keer zoveel als in 2016, met meer dan 6200 examens. Dit laat zien dat steeds meer nieuwe bestuurders kiezen voor een automaat.

Prijsverschil: Automaat vs Handgeschakeld

Bij Rijless.nl bieden we rijlessen aan voor zowel automatische als handgeschakelde auto’s. De prijs per les voor een automaat is €7,- hoger dan voor een handgeschakelde auto. Hoewel de lessen voor een automaat per keer duurder zijn, hebben veel leerlingen minder lessen nodig. Hierdoor komen de totale kosten voor het behalen van een rijbewijs met een automaat vaak gelijk uit aan die voor een handgeschakeld rijbewijs.

In welke plaatsen biedt Rijless.nl automaat rijlessen aan?

Wil je een proefrijles maken met een automaat? Dat is zeker mogelijk!

 

Superhandig,
en supersnel geregeld

 • Plan gemakkelijk zelf online
 • Je verplicht je niet om door te gaan
 • We halen je thuis op
 • Advies op maat, laat zien wat je kan
 • Gratis als je verder gaat en anders 45

Vanaf morgen? Dat kan!

Whatsapp ons

Vragen over rijles
in Automaat Rijschool