Oud & Nieuw aanbieding in december
Al je rijlessen nu en in 2018 voor de "oude" prijs van 2017

Lesprijs 34,75 (incl. € 7 korting). Proefrijles gratis als je doorgaat met lessen.
Morgen een proefrijles in Purmerend? Dat kan.

De snelste én beste rijschool in Purmerend

Je wilt graag je rijbewijs halen. Het liefst zo snel mogelijk. Want misschien wil je binnenkort wel met de auto op vakantie of heb je een auto (en dus rijbewijs) nodig voor een nieuwe baan. Dan helpt RijLESS.nl je graag op weg! Bij ons kun je binnen één maand je rijbewijs halen. Eerst even aftasten? Meld je dan nu aan voor een gratis proefles. En dan halen we je morgen op voor je eerste rijles!

Wat kost een rijles?

Hoe vaak wil je lessen?

Gezakt? Je krijgt gratis herexamens

Zowel landelijk als in Purmerend zie je dat heel veel leerlingen stoppen met rijles omdat het geld op is. Jij of je ouders hebben dan al heel wat geïnvesteerd, maar helaas heb je geen rijbewijs. Je mag niet de weg op. Later de rijlessen weer oppakken is eigenlijk opnieuw beginnen.

Bij RijLESS.nl krijg je gratis extra herexamens als je zakt. Opnieuw examen doen op onze kosten. Jij betaalt alleen nog voor je rijlessen om te werken aan de fout waarop je bent gezakt. Grote kans dat je bij je herexamen slaagt.

Wat past bij mij?

Wie is RijLESS.nl

Met meer dan 300 gediplomeerde rijinstructeurs is RijLESS.nl de grootste rijschool van Nederland. In vrijwel alle plaatsen in Nederland kunnen we je thuis ophalen voor je rijlessen. Wil je morgen al starten met je rijbewijs? Plan je proefrijles vandaag nog in en je kan morgen al starten in Purmerend.

Waarom RijLESS.nl?

RijLESS.nl is de snelste rijschool van Nederland. Als je je vandaag aanmeldt, dan heb je morgen al je eerste rijles in Purmerend. Doordat je meerdere lessen per week volgt, kan je sneller op examen. Mocht je onverhoopt niet slagen, dan ontvang je van ons gratis herexamens!

Proefrijles

Wil je weten welk rijlespakket het beste bij je past? Vraag nu een proefrijles aan!

Meer over de proefrijles

Rijschool in Purmerend

In Purmerend heeft Rijschool RijLESS.nl 6 gediplomeerde rijinstructeurs. Daarvan is er na je proefles één je vaste instructeur. Met hem of haar werk je toe naar het rijexamen.

Verkeerssituaties in Purmerend

Je persoonlijke rijinstructeur zorgt ervoor dat je helemaal klaar bent voor het afrijden. Je oefent op plekken die voor veel examenkandidaten verkeerd uitpakten tijdens de examenrit. In sommige verkeerssituaties moet je al je vaardigheden gebruiken. Dit oefen je tijdens de rijlessen, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan bij het rijexamen.

Laatste rijles voor rijexamen

Het is zover: je mag examen doen. Mogelijk ben je wat zenuwachtig. Om dit gevoel weg te nemen, heb je op de dag van je examen nog een laatste rijles. Je rijdt dan met je instructeur naar het CBR in Zaandam (Kuilpad 1) om alvast wat op te warmen.

Controleren papieren voor examen

De examinator van het CBR vertelt wat er allemaal gaat gebeuren tijdens het examen. Je overhandigt dan ook alles wat je voor het rijexamen moet meenemen:

  • Oproepkaart rijexamen
  • Ingevuld zelfreflectieformulier
  • Uitslagformulier van een eventuele tussentijdse toets
  • Geldig legitimatiebewijs

Alles oké? Dan loop je naar buiten met de examinator en je instructeur. Daar doe je eerst de ogentest: je leest het kenteken op van een auto die ongeveer 25 meter verderop staat. De examinator stelt je ook nog een paar vragen over de auto. Daarna stap je in en laat je zien wat je kunt.

De examenrit

Het rijden duurt ongeveer 35 minuten. Je volgt de aanwijzingen van de examinator, maar je rijdt ook 10 tot 15 minuten volledig zelfstandig naar een bepaald punt in de omgeving van Purmerend. De examinator laat je dit op één van de volgende manieren doen:

  1. Naar oriëntatiepunt rijden, bijvoorbeeld een kerktoren
  2. Navigatie gebruiken
  3. Clusteropdracht uitvoeren: je voert dan een aantal opdrachten achter elkaar uit

Slagingspercentage rijexamen

In Nederland slaagt gemiddeld 52% voor het eerste rijexamen. In Purmerend is dat 46%. Bij een herexamen slaagt gemiddeld 50%.

Rijbewijs aanvragen en ophalen in Purmerend

Feliciteert de examinator bij terugkomst je met je slagen? Dan krijg je een verklaring van rijvaardigheid en verklaring van geschiktheid mee. Deze komen in het Centraal Rijbewijzen register te staan. Iedereen die voor het rijexamen slaagt, staat hierin. Nu vraag je je rijbewijs aan. Dat doe je in de gemeente waarin je woont. In Purmerend ga je naar het stadhuis, Purmersteenweg 42. Je moet daarvoor het volgende meenemen:

  • Geld voor je rijbewijs (pinnen kan ook)
  • Geldig legitimatiebewijs (paspoort, ID-kaart of vreemdelingendocument)
  • Eén recente en goedgelijkende kleurenpasfoto die voldoet aan de voorwaarden

Na 5 werkdagen ligt het rijbewijs voor je klaar. Hier kun je 10 jaar lang gebruik van maken.

Kosten aanvraag rijbewijs

Een standaard aanvraag voor een rijbewijs (niet spoed) mag in Nederland maximaal € 38,83 (tarief 2015) kosten. In Purmerend betaal je € 38,80. Voor een spoedaanvraag betaal je € 34,10 extra.

Ervaringen van cursisten in Purmerend

Loes, 58 jaar, Purmerend
Vorig jaar overleed mijn man. Dat was op zichzelf al vreselijk, maar mijn wereldje werd nu ineens heel klein. Mijn man reed namelijk altijd en daardoor hoefde ik ook geen rijbewijs te halen. Op aandringen van mijn kinderen heb ik lessen gevolgd bij RijLESS.nl. De rijinstructeur nam steeds de tijd om alles goed uit te leggen. Nu ik mijn rijbewijs gehaald heb, kan ik regelmatig naar mijn moeder in Rotterdam.

Heb jij ook een verhaal? Laat het ons weten!

Theoriecursus in 1 dag in Purmerend

Ook je theorie haal je via RijLESS.nl. We hebben een goede onlinecursus, die je op elk gewenst moment van de dag kunt volgen. Of kies voor onze klassikale theoriecursus in één dag. Dan ga je gegarandeerd met je theoriecertificaat naar huis.

Ook voor je theorie-examen ga je naar het CBR in Zaandam:

CBR Zaandam
Kuilpad 1
1509 AS Zaandam