Oud & Nieuw aanbieding in december
Al je rijlessen nu en in 2018 voor de "oude" prijs van 2017

Lesprijs 34,75 (incl. € 7 korting). Proefrijles gratis als je doorgaat met lessen.
Morgen een proefrijles in Amersfoort? Dat kan.

Rijlessen in Amersfoort boek je bij RijLESS.nl

RijLESS.nl, de snelste rijschool van Nederland, geeft rijlessen in Amersfoort. Meld je je vandaag aan? Dan heb je morgen al je eerste rijles met één van onze zes rijinstructeurs in Amersfoort. Bij RijLESS.nl volg je meerdere rijlessen per week en kun je sneller op examen. Slaag je niet? Dan krijg je bij ons gratis herexamens.

Wat kost een rijles?

Hoe vaak wil je lessen?

Gezakt? Je krijgt gratis herexamens

Zowel landelijk als in Amersfoort zie je dat heel veel leerlingen stoppen met rijles omdat het geld op is. Jij of je ouders hebben dan al heel wat geïnvesteerd, maar helaas heb je geen rijbewijs. Je mag niet de weg op. Later de rijlessen weer oppakken is eigenlijk opnieuw beginnen.

Bij RijLESS.nl krijg je gratis extra herexamens als je zakt. Opnieuw examen doen op onze kosten. Jij betaalt alleen nog voor je rijlessen om te werken aan de fout waarop je bent gezakt. Grote kans dat je bij je herexamen slaagt.

Wat past bij mij?

Wie is RijLESS.nl

Met meer dan 300 gediplomeerde rijinstructeurs is RijLESS.nl de grootste rijschool van Nederland. In vrijwel alle plaatsen in Nederland kunnen we je thuis ophalen voor je rijlessen. Wil je morgen al starten met je rijbewijs? Plan je proefrijles vandaag nog in en je kan morgen al starten in Amersfoort.

Waarom RijLESS.nl?

RijLESS.nl is de snelste rijschool van Nederland. Als je je vandaag aanmeldt, dan heb je morgen al je eerste rijles in Amersfoort. Doordat je meerdere lessen per week volgt, kan je sneller op examen. Mocht je onverhoopt niet slagen, dan ontvang je van ons gratis herexamens!

Proefrijles

Wil je weten welk rijlespakket het beste bij je past? Vraag nu een proefrijles aan!

Meer over de proefrijles

Rijexamen doen: hoe gaat dat?

In je rijlessen heb je een aantal bijzondere verrichtingen geleerd. Omkeren, parkeren en de hellingproef zijn voorbeelden hiervan. Tijdens het rijexamen kan de examinator je vragen om één of meer van deze bijzondere verrichtingen uit te voeren. Sinds 2008 zijn ook zelfstandig rijden, gevaarherkenning, filerijden en milieubewust rijgedrag onderdeel van rijexamens. Examenonderdelen die hierbij horen zijn:

  • Rijden naar een coördinatiepunt
  • Gebruikmaken van navigatieapparatuur
  • Een clusteropdracht (meerdere route-opdrachten tegelijk)
  • Borden volgen

Rijexamen bij het CBR in Leusden

Voor rijexamens in Amersfoort ligt het startpunt bij het CBR-examencentrum aan de Fokkerstraat 21 in Leusden.

Rijbewijs ophalen in Amersfoort

Ben je geslaagd voor je rijbewijs? Het CBR schrijft de verklaring van rijvaardigheid en de verklaring van geschiktheid in bij het Centraal Rijbewijsregister. De gemeente Amersfoort raadpleegt dit register om te controleren dat je daadwerkelijk geslaagd bent voor je rijexamen. Je moet een rijbewijs persoonlijk aanvragen in de gemeente waar je woont. Woon je in Amersfoort? Dan kun je hiervoor terecht bij het stadhuis aan het Stadhuisplein in Amersfoort.

Let op dat je de volgende zaken meeneemt als je je rijbewijs aanvraagt:

  • Pasfoto die voldoet aan de wettelijke eisen
  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Geld voor je rijbewijs (in veel gevallen kun je met PIN betalen)

Na vijf werkdagen kun je je rijbewijs ophalen op het stadhuis in Amersfoort. Het rijbewijs blijft tien jaar geldig.

Kosten rijbewijs Amersfoort

Wat kost een rijbewijs in Amersfoort? Voor het aanvragen van een rijbewijs geldt sinds 1 januari 2014 een maximumtarief. Een standaard aanvraag mag in 2015 maximaal € 38,83 kosten. De kosten voor het aanvragen van een rijbewijs verschillen per gemeente verschillen. De kosten voor het aanvragen van een rijbewijs in Amersfoort bedragen in 2015 €38,83

Doe je een spoedaanvraag rijbewijs? Voor aanvragen met extra service, zoals spoedaanvragen berekent de gemeente Amersfoort een toeslag van € 34,10. Bij vermissing van je rijbewijs betaal je €33,95 extra.