Dislaimer en Privacy Policy

Rijless en jouw privacy

Wij vinden het belangrijk dat het voor iedereen duidelijk is hoe wij met persoonsgegevens omgaan, zodat jij erop kunt vertrouwen dat jouw gegevens bij ons in goede handen zijn. We zetten het voor je op een rij.

Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die direct of indirect zijn te herleiden tot jou als persoon. Denk daarbij onder meer aan je naam en e-mailadres, maar ook bijvoorbeeld je telefoonnummer en eventueel je adres en geboortedatum. Alles wat met die persoonsgegevens wordt gedaan, noemen we ‘verwerken’. De wettelijke betekenis van het begrip ‘verwerken’ is ruim en houdt onder meer in: het verzamelen het bewaren het raadplegen het gebruiken, maar ook het verwijderen van persoonsgegevens.

Van wie verwerken wij persoonsgegevens?

Wij verwerken persoonsgegevens van personen met wie wij direct of indirect een relatie willen krijgen, hebben of hebben gehad. Denk daarbij aan:

  • Contactpersonen van organisaties die wij tot onze klanten, leveranciers of (anderszins) tot relaties rekenen;
  • Bezoekers van onze websites

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van de persoonsgegevens?

Rijless B.V. is de verantwoordelijke voor het verwerken van de persoonsgegevens.

Waarvoor verwerken wij jouw persoonsgegevens?

Als jij leerling bij ons wilt worden, hebben wij jou persoonsgegevens nodig om je te helpen het rijbewijs te halen. Rijless legt gegevens vast wanneer je een proefrijles aanvraagt, een rijopleiding afneemt en betaalt, een CBR examen reserveert, een theoriecursus volgt, voor de uitvoering van een financiering van de rijopleiding, bij een betaling in termijnen met een automatische incasso of een betaling met credit card, voor de ontwikkeling van producten en diensten en om leerlingen/bezoekers van haar nieuwe diensten op de hoogte te houden. Hierbij houden rekening met je voorkeuren.

Niet langer dan noodzakelijk

Wij verwerken niet meer gegevens dan noodzakelijk en niet langer dan nodig.

Met wie delen wij jouw gegevens?

Wij delen jouw persoonsgegevens met je rijinstructeur en eventueel met directgeslaagd.nl, 123-theorie.nl en Smit Rijschoolservice. Met deze bedrijven werken wij samen om jouw te helpen het rijbewijs te halen. Uiteraard enkel en alleen met jouw goedvinden. Jouw persoonsgegevens kunnen worden gedeeld met derde partijen. Voor sommige werkzaamheden schakelen wij namelijk opdrachtnemers/externe systemen in. Wij maken alleen gebruik van opdrachtnemers die passende beveiligingsmaatregelen treffen voor de bescherming van jouw persoonsgegevens. Daarnaast moeten zij geheimhouding garanderen. Ook mogen zij jouw persoonsgegevens niet gebruiken voor hun eigen marketingactiviteiten.

Social media

Op onze website staan links naar social media, zoals Facebook, Whatsapp, Vimeo en YouTube. Dit Privacy- & Cookiereglement geldt niet voor deze social media. Het gebruik van social media is jouw eigen verantwoordelijkheid. Wij raden je aan de privacyregels van deze social media goed te lezen, zodat je weet wat er met jouw gegevens gebeurt. Veel social media aanbieders zijn buiten de Europese Unie gevestigd en slaan jouw persoonsgegevens buiten de Europese Unie op. Hierdoor is het mogelijk dat jouw persoonsgegevens niet op hetzelfde niveau zijn beschermd als binnen de Europese Unie.

Externe links

Onze website bevat links naar andere externe websites. Dit Privacy- & Cookiereglement geldt niet voor die websites. Wij proberen de externe links actueel te houden en naar de juiste websites te laten verwijzen. We zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van die websites en de manier waarop daar met jouw persoonsgegevens wordt omgegaan. Wij adviseren je altijd na te lezen op welke manier deze andere websites met jouw persoonsgegevens omgaan.

Cookies

Rijless maakt gebruik van cookies. dit zijn kleine tekstbestanden die bij jouw bezoek aan onze website automatisch op jouw computer, tablet of mobiele telefoon worden geplaatst. Je kan je browser zo instellen dat je tijdens je bezoek aan onze site geen cookies ontvangt.

Meer informatie over onze cookies

Functionele cookies

Functionele cookies gebruiken we om je voorkeuren als bezoeker van onze website te registreren en te onthouden. Zo hoef je jouw voorkeuren niet steeds opnieuw aan te geven en is onze website makkelijker te gebruiken.

Analytische cookies

Analytische cookies zetten we in om het gebruik van onze website te analyseren, zodat we de functionaliteit en de effectiviteit kunnen blijven verbeteren. De software die we hiervoor gebruiken is Google Analytics. Met Google Analytics kunnen we meten welke pagina’s er worden bezocht en op welke links er wordt geklikt. Wij hebben een bewerkersovereenkomst gesloten met Google, waarin afspraken zijn vastgelegd over de omgang met de verzamelde gegevens. Alle gegevens worden anoniem verwerkt, niet gedeeld met derden en niet gebruikt voor andere diensten van Google.

Cookies aanpassen & verwijderen

Als je niet wilt dat Rijless cookies plaatst op jouw apparaat, dan kun je het gebruik van cookies weigeren via de instellingen of opties van je browser. Je moet de instellingen van elke browser en elk apparaat afzonderlijk aanpassen.

Meer informatie over Cookies?

Op de volgende websites vind je meer informatie over cookies:

Welke regels gelden er bij de verwerking van persoonsgegevens?

Er is wet- en regelgeving voor de bescherming van persoonsgegevens. Zo geldt in Nederland vanaf 25 mei 2018 de ‘Algemene Verordening Gegevensbescherming’ (AVG). Deze wet vervangt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).

Welke rechten heb je?

Je kunt ons altijd vragen welke persoonsgegevens wij van jou verwerken. Dit recht is vastgelegd in de Wet bescherming persoonsgegevens. Binnen vier weken ontvang je dan een overzicht van jouw persoonsgegevens. Je kunt ons vragen onjuiste gegevens te wijzigen of jouw gegevens aan te vullen. Als je vindt dat persoonsgegevens verwijderd moeten worden, kan je ons dat ook laten weten. De contactgegevens vind je onderaan deze Privacy-, Cookiereglement en Disclaimer.

Wijzigingen

We kunnen dit Privacy- & Cookiereglement aanpassen. Dat doen we bijvoorbeeld als de wet of ons beleid wijzigt. Wij raden je daarom aan het Privacy- & Cookiereglement regelmatig opnieuw te bekijken bij een bezoek aan onze website.

Merk je dat er iets niet klopt?

Laat het ons dan alsjeblieft meteen weten. Dan kunnen we het zonodig corrigeren.

Werkt er iets niet goed?

Dan is er misschien een technische storing. Waarschuw ons even, alsjeblieft. Bij voorbaat onze excuses voor het ongemak.

Heb je schade opgelopen?

Bel ons alsjeblieft als je schade oploopt door verkeerde informatie of een storing op onze website. Dan zoeken we samen een oplossing.

Vragen

Heb je vragen of opmerkingen over ons Privacy-, Cookiereglement of Disclaimer, dan kun je contact met ons opnemen. Onze klantenservice helpt je verder als je informatie nodig hebt over je gegevens of als je deze wilt wijzigen.

Bellen: 088 0042300

E-mail: info@rijless.nl

Laatste update

24 mei 2018

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?

Bel me terugVia WhatsApp06 83 80 51 11Stuur een e-mailAntwoord in 2 uurVia FacebookAntwoord in 1 uur
BezoekadresFolkert Elsingestraat 7c
Rotterdam
PostadresPostbus 5053
2900 EB Capelle a/d Ijssel