CBR stelt rijexamen uit, wat nu?

 CBR examen uitgesteld door het Corona-virus

Het CBR annuleert tot 20 mei alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen en rijtesten voor de auto.

CBR annuleert ook alle theorie- en praktijkexamens na 20 mei 2020

Het CBR haalt ook alle theorie- en praktijkexamens er uit die ná 20 mei in de planning staan. Alle leerlingen met een examendatum kunnen deze straks in overleg met de rijschool opnieuw reserveren.

Wanneer kan ik weer examen doen?

Vanaf maandag 11 mei start het CBR weer met het afnemen van praktijkexamens voor de bromfiets en het motorexamen voertuigbeheersing. Het is nog niet bekend wanneer het CBR start met de overige praktijk- en theorie-examens.

Wat betekent dit voor de wachttijden bij de examens en toetsen

Om een run op examens na 20 mei te voorkomen, werkt het CBR op dit moment aan een plan voor de herstart van alle examens en toetsen. Het CBR zal voor de uitgestelde examens, rijtesten en toetsen extra capaciteit inzetten. Mocht dit betrekking hebben op jouw situatie dan nemen wij contact met je op zodra we weer CBR examens kunnen reserveren.

Wat als je theoriecertificaat verloopt door het uitstellen van een examen?

Door de maatregelen tegen Covid-19 dreigen theoriecertificaten te verlopen en is er een tijdelijke maatregel getroffen.

Alle uitslagen van theorie-examens waarvan de geldigheidsduur vervalt (of is vervallen) in de periode van 16 maart en 1 juni 2020, blijven in ieder geval geldig tot 1 december 2020.

Het CBR informeert alle kandidaten

Het CBR informeert alle examenkandidaten persoonlijk, via sms, e-mail of telefonisch.

Wat gebeurt er na het uitstellen van het rijexamen?

Wanneer een rijexamen door het CBR is uitgesteld, dan kan er opnieuw een rijexamen door de rijschool worden aangevraagd. De kosten voor het nieuwe rijexamen hoeven niet door de leerling betaald te worden. Om de tijd naar het nieuwe rijexamen te overbruggen zijn er eventueel wel extra rijlessen nodig. Die kosten komen wel voor rekening van de leerling.

Wanneer er rijexamens uitgesteld zijn, dan zet het CBR extra capaciteit in om de uitgestelde rijexamens zo snel mogelijk te rijden.

Als jou rijexamen is uitgesteld, dan hoef jij zelf geen actie te ondernemen. De rijschool en het CBR maken samen afspraken om voor jou zo snel mogelijk een nieuwe examendatum vast te stellen waarop jij rijexamen mag doen en het rijbewijs kan behalen.

 

Heb je nog vragen?